...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Karácsony utáni termék-visszaváltások

2016. december 29. - karola_m

happy_day-karacsony_1.jpgAz ünnep előtt nagy vásárlási roham van az üzletekben, webáruházakban egyaránt, hiszen ilyenkor mindenki igyekszik a tökéletes ajándékot megvenni szerettei, rokonai, barátai számára. Karácsonykor szeretettel át is adja a kiválasztott ajándékot, de gyakran előfordul, hogy az méretben nem megfelelő, olyan is megtörténik, hogy valaki több egyforma darabot kap, vagy egész egyszerűen a színe vagy a modellje miatt az nem tetszik neki.

Természetesen, nem akarja megbántani azt a személyt, aki megajándékozta, így az ünnep után megpróbálja azt becserélni egy olyan darabra, amely megfelel az ízlésének és a stílusának. Sok olyan neves üzlet van, ahol közel akkora forgalmat bonyolítanak le karácsony után, mint előtte. Ugyanis ilyenkor kezdődik meg az ünnep utáni cserebere.

Vannak üzletek, ahol ezeket a termékeket becserélik, de olyanok is, ahol annak értékét le kell vásárolni. A legtöbbször különböző háztartási gépeket, valamint ruhaneműket visznek vissza cserére az üzletekbe. Tulajdonképpen a kereskedők a törvény szerint nem kötelesek becserélni a hibátlan árut vagy visszafizetni a vételárát. Azonban vannak olyan üzletek, ahová az eredeti csomagolású, nem használt termékeket karácsony után bármeddig vissza lehet vinni.

A hibás termékeknél azonban teljesen más a helyzet, hiszen ezeket három napon belül a kereskedő köteles kicserélni. De azt tudni kell, hogy a karácsonyi ajándékok visszaváltásához minden esetben szükséges a kereskedőtől kapott nyugta megőrzése. Azonban ha be is kell cserélni az ajándéktárgyat, gondoljunk mindig a szeretetre, amelynek kíséretében kaptuk.

süti beállítások módosítása