...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Szomorú ünnepre készülünk

2016. október 27. - karola_m

temeto2.jpgMindenszentek és halottak napja közeledtével minden olyan család, akinek halottja, halottjai vannak, készül a sírok rendbetételével, a mécsesek, koszorúk, virágok beszerzésével. Sokan már előre megveszik a koszorúkat, azonban akik élő virágból elkészített darabokat akarnak a szeretteik sírjára helyezni, utolsó napra hagyják a vásárlást.

És mivel már hetekkel a halottak napja előtt tele vannak a piacok, a virágüzletek koszorúkkal és minden olyan dísszel, amit ilyenkor szoktak vásárolni, ez egyáltalán nem jelent problémát. Vannak, akik a természetes alapanyagból készített koszorúkat részesítik előnyben, mint például a kis moha- vagy szalmakoszorúkat, amelyek valóban nagyon szépek, már amennyire szép lehet egy ilyen termék. De a műanyagból készültek is igencsak kelendőek ilyenkor, hiszen ezekből is nagyon sokféle modellt találni.

És akkor még a gyertyákról szót sem ejtettünk! Nagyon fontosak ezek is pedig, hiszen szép, szívmelengető látvány egy kivilágított temető, és valahogy a nyugalmat, a megnyugvást sugallja. Egy-egy nagyobb város temetőjének fénye ezen a napon, estén messzire ellátszik, sőt, a faggyú szaga is szinte az egész városban érezhető.

Természetes is ez, hiszen ezen az estén megtelnek a temetők emberekkel, akik gyertyákat gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, a sok, gyertyákkal, mécsesekkel körberakott sír pedig messziről fénylik. Ilyenkor csak állunk a sírnál, némán emlékezünk, sokszor már sírni sem tudunk, csak a szívünk sajog, de mintha egy picit könnyebben elengednénk őket ezen a napon, mert már nem tűnik olyan szomorúnak a hely, ahol örök álmukat alusszák.

süti beállítások módosítása