...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Minek örül leginkább a gyermek?

2016. október 15. - karola_m

minek_orul_leginkabb.jpgVannak olyan esetek, hogy hiába törjük a fejünket, mit is kéne vásárolni a gyereknek, keresztgyermeknek a születésnapjára, ami fejlesztő is legyen, de ugyanakkor örüljön is neki a kicsi. Inkább, minthogy melléfogjunk valamilyen megszokott ajándékkal, és ha a gyermek már elég nagy ahhoz, hogy dönteni tudjon, sokkal jobban tesszük, ha elvisszük egy játékáruházba, ahol ő saját maga választhatja ki azt a játékot, amelyet szeretne, amire vágyik.

És akkor öröm látni, ahogyan boldogan futkározik a polcok között, mindent megnéz, mindent szeretne, de végül mégis egy-két játék mellett dönt, mert vagy ilyen van a barátjának is, vagy pedig erre már „nagyon régóta” vágyik.

Természetesen, azért oda kell figyelni, mert a kicsik hajlamosak olyasmit is megvásárolni, ami már nem az ő korosztályuknak való, illetve az ízlésüket is, ami a megvenni kívánt dolgok formáját, színét, stílusát illeti, finoman formálni lehet. Sok szülő mondja azt, hogy az ő gyerekével egyszerűen nem lehet bemenni egy játékboltba, mert abból csak követelőzés és hiszti lesz, és ez valószínűleg így is van, azonban a gyermekek rendkívül értelmesek, és ha már előtte megmagyarázzuk nekik, hogy bizony nem lehet túl sok mindent megvásárolni, mert nincsen annyi pénzünk, azt ők megértik.

Végül aztán, amikor már kiválasztotta az óhajtott játékot, játékokat, boldogan és büszkén vonul a pénztárhoz, természetesen, semmi pénzért ki nem adja a kezéből a csomagot, sőt, van, hogy még az utcán sem adja át a felnőttnek. Hazaérve alig várja, hogy kibonthassa és kipróbálhassa végre az ajándékot, boldog, nevető arcocskáját öröm látni, csengő kacagása pedig betölti az egész házat.

süti beállítások módosítása