...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Unoka aranyos ajándéka

2016. szeptember 23. - karola_m

unoka_aranyos_ajandeka.jpgA családok általában minden évben elmennek nyaralni, a gyerekekkel üdülők leginkább olyan helyekre utaznak, ahol nyugodtan lehet fürödni, mert a kicsik imádnak a vízben lubickolni. Csak hát ezek a kellemes napok hamar véget érnek, viszont az élmény még sokáig megmarad. Amikor a család hazautazik a nyaralásból, meglátogatják a nagyszülőket, hiszen első sorban találkozni szeretnének velük, és egy kis ajándékot is hoztak számukra.

Az unokák viszont néha le is rajzolják a nyaralás közben szerzett élményeiket, és azt viszik el a nagyszülőknek. Ilyenkor a kicsi beül a nagypapa vagy nagymama ölébe, és a saját rajza alapján meséli el az élményeit. Szükség is van rá, hiszen nem minden esetben vehető ki pontosan, hogy mi szerepel az adott kis rajzon. Nincs ennél kedvesebb élménybeszámoló a nagyszülők számára!

Aztán ezek a kedves kis rajzok felkerülnek a hűtőszekrény ajtajára vagy az ajtókra, hiszen a világ kincséért sem válnának meg az unokájuktól kapott ajándéktól. De természetesen, nem csak a nyaralás élményeit rajzolhatják le a gyerekek, hanem akár az udvaron található állatokat, akár a Mikulást, aki olyan sok szép játékot, ajándékot hozott nekik, persze, hiszen jók voltak! Amíg a kicsik nem tudnak írni, gyakran rajzzal jelenítik meg azokat a dolgokat, amelyeket karácsonyra, a Jézuskától szeretnének megkapni.

Ezeket a rajzokat is sokáig őrzik a nagyszülők, van úgy, hogy az unoka már rég felnőtt, de a kis művei még mindig megvannak, sőt, nagy becsben tartják őket. Amikor megkérdezik: Nagyi, miért tartod még ezeket? Azért, gyermekem, mert ezek a legdrágább emlékeim.

süti beállítások módosítása