...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

A jól tanulás meghozza a jutalmat

2016. augusztus 22. - karola_m

jo_tanulas.jpgA szülők minden szempontból a legjobbat szeretnék a gyermekeiknek, és ezért mindent meg is tesznek. Ám vigyázni kell, nehogy a végtelen szülői szeretettel túlzottan elkényeztessék a szemük fényét. Meg kell neki tanítani az igazi értékeket, tudnia kell azt is, hogy csak és kizárólag szorgalmas munkával lehet eredményeket elérni az életben.

Ezt sok szülő úgy oldja meg, hogy a gyermek tanulmányi eredményeitől teszi függővé a vakációs táborozást, nyaralást, szórakozást, illetve olyan tárgyak megvásárlását, amelyekre a csemete különösen vágyik. Így nagyon sok gyerek kap két-három hetes táborozási lehetőséget a szüleitől, mivel egész tanév alatt szorgalmasan tanult, és jó jegyeket hozott. Ilyen módon a szülők ösztönzik is őt, hogy a következő évben minél jobban teljesítsen az iskolában.

Egy ilyen ajándék, amikor a kis barátaival lehet akár hetekig is, életre szóló élmény lehet a gyermek számára. Ugyanis sokan emlékszünk vissza azokra a huncut csínytevésekre, amiket a táborokban elkövettünk, gyakran köttettek ott hosszú évekre szóló barátságok is, és bizony nagyon jólesik felidézni évek múltán ezeket az emlékeket. Miért ne adhatnánk meg most a gyermekünknek is a lehetőséget arra, hogy átélje ezeket az élményeket? Természetesen, úgy még jobb érzéssel utazik majd el, hogy tudja, jutalomnyaralásban részesült.

Azaz megdolgozott érte, elért egy kiváló eredményt. Egy idő után a táborban valószínűleg hiányozni fognak neki a szülei, testvérei, viszont a kirándulás végén mégis nehezen fog megválni a barátaitól is. Viszont ezzel is csak tanul, megtanulja, hogy az élet ilyen, nem lehetünk mindig együtt azokkal, akiket annyira szeretünk.

süti beállítások módosítása