...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Az apró ajándékoknak is lehet örülni

2016. július 05. - karola_m

ajandek4.jpgA nyaralás, a néhány napi pihenés mindenkinek kijár legalább egyszer egy évben, hiszen a folyamatos munka és a napi stressz teljesen kifáraszt. Leginkább a szűk család szokott elmenni együtt pár napra, viszont az otthon maradott rokonok számára mindig hoznak valami kis apróságot ajándékba a nyaralásról, leginkább olyan tárgyat, ami arra a bizonyos helyre emlékeztet.

Ez az ajándék lehet egy hűtőmágnes, egy kalap, törölköző vagy valami szép szőttes, a lényeg az, hogy a nyaralók nem feledkeznek meg az otthoniakról. De nem csak ajándékba szoktak vásárolni emléktárgyakat, hanem saját maguknak is, hiszen olyan jólesik néha elmerengeni az emlékekben, felidézni az együtt töltött szép napokat egy-egy tárgy láttán.

Erdélyben például nagyon sok szép tárgyat lehet beszerezni, hiszen a népművészet mesterei csodás termékeket képesek alkotni. Ilyeneket a boltokban nem is lehet megtalálni, ezek teljesen egyedi kivitelezésű dolgok. Szemet gyönyörködtető áruk láthatóak az utak mentén, ha a kiránduló megáll és végigsétál a rögtönzött piac előtt, nem létezik olyan, hogy semmit ne vásárolna.

De természetesen, különböző házi készítésű lekvárok, pálinkák, de még havasi méz is vásárolható a varázslatos erdélyi hegyek között a termelőktől. Idősebb édesapa számára egy kis üveg házi készítésű, például vackor ízesítésű pálinka igazi különlegességnek számít. Az édesanya részére pedig egy üveg áfonya- vagy szamócalekvárral lehet nagy örömet szerezni. Természetesen, a viszontlátás öröme bármilyen ajándékot felülmúl, amikor a szülők azt látják, hogy a gyermekeik, unokáik kipihenten, lebarnulva, boldogan érkeznek haza a nyaralásból.

süti beállítások módosítása