...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Mivel ajándékozzuk meg gyermekeinket?

2016. június 21. - karola_m

ajandek1_2.jpgBármilyen alkalomra, lehet az születésnap, névnap, karácsony, gyermeknap vagy húsvét, meg szoktuk ajándékozni a gyerekeket. És néha bizony elég nagy fejtörést okoz a megfelelő ajándék kiválasztása, hiszen úgy látjuk, hogy a kicsinek már mindene megvan. Ilyen esetekben néhányan helytelen döntést hoznak, és pénzt adnak a gyereknek, hogy azt vegyen belőle, amit szeretne.

Pedig a kicsik minden esetben különböző játékokra vágynak, és akkor tesszük velük a legjobbat, ha olyan képességfejlesztő játékokkal lepjük meg őket, amelyekkel úgy fejlődnek, hogy észre sem veszik. Ilyenek lehetnek a különféle memóriajátékok, puzzle kirakósok vagy legók is. A másik kiváló opció pedig az, ha valamiféle járművel ajándékozzuk meg a kicsit, természetesen, a korának megfelelő modellel.

Ugyanis a gyerekeknek lételeme a folyamatos mozgás, és például a kerékpározást is annyira szeretik, hogy alig lehet őket este becsalogatni. De amennyiben a család minden tagja rendelkezik kerékpárral, akkor szervezhetnek időnként családi biciklitúrákat is, mert a mozgásra mindenkinek szüksége van. A gyerekek rendkívüli módon élvezik az ilyen családi programokat, hiszen szeretett szüleikkel lehetnek egész nap, ami sajnos, a mai rohanó világunkban, amikor éjjel-nappal, hétköznap-vasárnap dolgozunk, elég ritka esemény.

De mindenképpen érdemes megszervezni ezeket a kirándulásokat, hiszen már minden településen megépültek a bicikliutak, ezáltal sokkal biztonságosabb a tekerés. De nem az a lényeg, hogy mit ajándékozunk a csemeténknek, hanem az, hogy lássuk az örömtől csillogó szemecskéit és boldog mosolyát.

süti beállítások módosítása