...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

A könyv a legszebb ajándék

2016. május 25. - karola_m

konyv.jpgA gyerekeket már egészen kicsi koruktól kezdve rá kell szoktatni az olvasásra, hiszen csak így lehetnek gondolkodó felnőttek. Szerencsére egyre több szülő igyekszik megszerettetni csemetéjével az olvasást, vannak gyerekek, akiknek már akár kétéves korukban megvan a saját tékájuk, elhelyezve a szobában az ő magasságukhoz, és természetesen a koruknak megfelelő könyvecskékkel teli.

Ezek a kicsik gyakran kívülről tudják már a könyveikben szereplő meséket, mondókákat, de azért nagy örömmel kucorodnak fel egy felnőtt ölébe, mondván, hogy olvasson nekik, és persze néha csak az első pár szót kell hallaniuk, máris folytatják a versikét. Számukra a játékok mellett a könyv lesz a legcsodásabb ajándék. Aztán nagyobb korukban már következhetnek az ifjúsági regények, a különböző ismeretterjesztő kiadványok.

Lényegében észrevétlenül válnak a könyvek rabjaivá, olyan emberekké, akik soha nem fognak elmenni egy könyvüzlet előtt anélkül, hogy be ne térnének oda. De nem csak gyerekek számára, hanem bárkinek vásárolhatunk könyvet ajándékba, pusztán tudnunk kell, hogy mi az, ami érdekli a megajándékozni óhajtott személyt. A hölgyek például nagyon kedvelik a romantikus kiadványokat, a különféle recepteket tartalmazó könyveket, de a szépségápolás témában is szívesen olvasgatnak.

Férfiak részére inkább a technikai, horgászati, sportos kiadványokat szokták vásárolni, illetve olyanok is vannak, akik a történelem vagy a politika iránt érdeklődnek. Szerencsére a kínálat végtelen, így bárki számára vásárolnánk egy olyan ajándékot, ami sok-sok éven keresztül megmarad, a könyv a legideálisabb választás.

süti beállítások módosítása