...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Olvasunk-e manapság verseket?

2016. május 23. - karola_m

versek1.jpgIgazából rá kell döbbennünk, hogy a 21. századi információ áramlás olyan szinten elsodorja még a fogékonyabb embereket is, hogy a szépirodalmi jellegű írások, mint a versek, regények, novellák teljesen háttérbe szorulnak

. Ehhez akár megértéssel is tudunk közeledni, hisz felgyorsult életünkben folyamatosan szelektálunk az információk között, és nem biztos, hogy egy stresszes nap után épp versekkel szeretnénk feltölteni lemerült "elemeinket".

Holott, ha egyszer "rákapunk" erre a töltekezési formára, akkor bizony onnantól teljesen más szemmel vagyunk képesek a világ dolgaira nézni. Ezt támasztja alá az a pozitív tény is, hogy a Google keresőben egyre gyakoribbak a versekre, idézetekre való keresés, és egyre több weboldal és blog születik a témában, amelyek bizonyos szempont szerint gyűjtik a verseket.

Élő példa erre az Istenes versek weboldal, ahol magyar költők istenes ihletésű verseit gyűjtjük mindazok számára, akik a hit, Isten, ima és kapcsolódó témákban születendő versektől remélnek pozitív megerősítést, feltöltődést. 

süti beállítások módosítása