...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Vajon mitől lehet igazán jó egy nap?

2016. május 15. - karola_m

jo_nap.jpgGyakran panaszkodunk, hogy olyan rossz napjaink vannak mostanában, problémák, bosszúságok keserítik meg az életünket. Pedig semmiféle tragédia nem történik, nem kapunk rossz híreket, senki sem beteg a családban, és még anyagilag is szinten vagyunk. Röviden, morcosak vagyunk, semmi sem tetszik ilyenkor. Feltesszük a kérdést: mitől lehet jó egy nap?

Tulajdonképpen a mentalitás, a dolgokra való rálátás nagyon fontos az életben, hogy tudjunk örülni annak, hogy van családunk, barátaink, otthonunk, hiszen nagyon sok embernek nem adatik meg ez a „luxus”. Örüljünk annak, hogy reggel átölel bennünket életünk párja, örüljünk a közös reggeliknek, a megértésnek, lényeges, hogy az apró dolgoknak is tudjunk örülni, mint a napsütés, egy piciny virág vagy egy mosoly.

De legfőképpen az egészségünk az, ami a legfontosabb, jól mondják, hogy amíg egészség van, minden van. Amennyiben képesek vagyunk értékelni ezeket a dolgokat, minden napunk egy jó nap lehet. Lényegében tehát a hozzáállás az, amitől jó vagy rossz lehet egy napunk. Természetesen, vannak napok, amikor minden balul sül el, és a tényleges bosszúságok sorozatban érkeznek, ilyenkor valóban rossz napunk lehet, és már alig várjuk a végét.

Szokták mondani, hogy az élet néha felülírja akármelyik filmet vagy magát a képzeletet is, ilyenkor aztán csak elképedve csodálkozunk, hogy mik vannak! De hát az élet ettől színes, érdekes. De végül is arra a kérdésre, hogy mitől lehet jó egy nap, a válasz nagyon egyszerű: találjuk meg a lelki békét, örüljünk a szépnek és a jónak, és minden rendben lesz.

süti beállítások módosítása