...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Néha jólesik önmagunk megajándékozása

2016. május 05. - karola_m

ekszerek_1.jpgAz életben annyiféle jó és rossz hatás ér bennünket, hogy sajnos némelyeket csak sokára és nagyon nehezen vagyunk képesek feldolgozni. Ilyen rossz hatás lehet egy szerettünk elvesztése vagy éppen egy válás, amikor jó ideig, úgymond, nem találjuk a helyünket a világban, csak kószálunk összevissza, és tesszük, amit tennünk kell.

Ilyen esetekben jóleshet önmagunk megajándékozása valami olyasmivel, amire már régóta vágyunk, legyen az egy parfüm, cipő vagy bármi más. Ugyanis bizonyos kutatások alapján állítják, hogy bizony a vásárlásnak terápiás ereje is van. Persze, most megfogalmazódik bennünk a kérdés: a vásárlás valóban elűzheti a bánatot?

Valamilyen szinten lehet, hiszen önmagunk megajándékozása egy örömforrás, és meglehet, hogy többről is van szó, mert tulajdonképpen a vásárlás az egészségünkre is jó hatással van. Egy tanulmány szerint nem csupán boldoggá teszi az embereket, hanem még a depressziót is elűzi, tartós pozitív hatást gyakorolhat a hangulatunkra ezáltal. Az olyan vásárlást, amelyet a különböző szorongások váltanak ki, már sokan elítélték, viszont ez bizonyos körülmények között képes minimalizálni a szomorúságot, ezért nem elítélendő, hiszen bármi is legyen az, ami kiváltja az ember vigasztalását, az csak pozitívum lehet.

Úgyhogy amennyiben önmagunk megajándékozása, a vásárlás jó érzéssel tölt el bennünket, vagy általa kevésbé érezzük szomorúnak magunkat bizonyos helyzetben, akkor semmiképpen nem szabad bűntudatot éreznünk miatta. Természetesen, ezzel nem hozhatjuk vissza elveszített szerettünket, de ha az elvesztés fájdalmát picit tompítja, már megérte.

süti beállítások módosítása