...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Egyedi ékszerek drágakövekből

2015. szeptember 30. - karola_m

egyedi_ekszerek.jpgAz ékszerek használata már ősrégi idők óta szokás volt. Már az ősember is díszítette magát különböző csontból és növényi anyagokból készült tárgyakkal. Az ezotériában jártas emberek azonban tudják, hogy az ásványokból készült ékszereknek nemcsak díszítő szerepük van, hanem az emberi szervezetre is hatással vannak. Nem véletlen, hogy minden csillagjegynek megvan a maga ásványa, ami a lelki és a fizikai betegségek tüneteit is enyhíteni képes.

Az ezoterikus természetgyógyászat szerint, a szerveknek is megvan a speciális kristályuk vagy ásványuk, amellyel egy frekvencián rezegnek, ezért a különböző szervi betegségek tünetei különböző ásványokkal megszüntethetőek, vagy legalábbis enyhíthetőek. Hogy hiszünk benne vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Az viszont tény, hogy a különböző csiszolt ásványok és kristályok igen népszerűek az ékszerkészítés során. Tulajdonképpen bármilyen ékszer készíthető a felhasználásukkal. Karkötők, nyakékek, fülbevalók, gyűrűk és medálok gyártása során is használhatunk különböző kristályokat és ásványokat.

Persze mindenkinek a gyémánt jut eszébe először a kristályt tartalmazó ékszerekről, azonban nagyon sok olyan érdekes és értékes ásvány létezik, ami kiválóan mutat egy gyűrűben vagy fülbevalóban. Igen népszerűek a smaragd, zafír és a rubin felhasználásával készült ékszerek is, amelyek kiváló ajándékok lehetnek születésnapra, évfordulóra, de akár eljegyzési ajándékként is megállják a helyüket. Ezek az egyszerű, a természetben fellelhető ásványok csiszolás után pompás drágakövekként tűnnek fel a szaküzletekben.

Aki szeret kirándulni és ért egy kicsit az ásványokhoz, az akár maga is megkeresheti ezeket az értékes drágaköveket, így igazán egyedi ajándékot készíttethet belőle kedvesének. Persze gyémántot vagy zafírt nyilván nem fog találni, mert azok a föld mélyén keletkeznek és nem igazán kerülnek természetes úton a felszínre, de szép drágakövek és féldrágakövek bőven találhatóak a hegyvidékeken.

A kvarc rengeteg formában van jelen a természetben és különböző színváltozatai igazán csodás kristályok formájában könnyen megtalálhatóak, ha az ember tudja, hogy hol keresse. A kvarcok színváltozatai közül talán a teljesen áttetsző, tiszta hegyikristály és az ibolyaszínben pompázó ametiszt a legismertebb. Ezeket gyakran foglalják bele gyűrűkbe, fülbevalókba és egyéb ékszerekbe.

Szintén idetartozik a sárga színben pompázó citrin vagy a különböző zárványokat tartalmazó, vörös jáspis is. Egy érdekes drágakőféleség, amiből gyakran készítenek nyakláncot, a borostyán. Ez az egyetlen olyan drágakő, ami szerves eredetű, hiszen tulajdonképpen ez a megkövesedett fenyőgyanta.

süti beállítások módosítása