...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

A könyv kiváló ajándék kicsiknek és nagyoknak

2015. szeptember 14. - karola_m

konyv_ajandekba.jpgAjándékot nem mindig könnyű választani. Ha nem ismerjük elég jól az illetőt, akit meg szeretnénk lepni, akkor elég nehéz eltalálni, hogy minek is örülne igazán. Már pedig az ajándékozás lényege az örömszerzés. Egy jó könyv azonban mindig kihúz a bajból. Hiszen olvasni általában mindeni szeret. Bár igaz, ma már nem olyan nagy divat, mint régen volt, de azért még most is örül a legtöbb ember egy szép könyvnek.

Most már az elektronikus könyvek is kezdik kiszorítani a nyomtatott irodalmat a polcokról, viszont az igazi rajongók sohasem cserélik le a hagyományos könyveket elektronikus változatra. Igen sok érv szól az elektronikus könyvek mellett, mégis másfajta hangulata van annak, mint egy valódi könyvet lapozni és érezni az illatát, a tapintását. Az elektronikus könyvek mellett felhozott érvek között szerepel többek között a környezetvédelmi szempont, miszerint így kevesebb fa kerül kivágásra, hogy abból papírt gyártsanak.

Ez valóban így van, de az is tény, hogy ma már igen fejlett a papír újrahasznosítására szolgáló technológia. Tehát valójában nem szükséges több fát kivágni a könyvek nyomtatásához. Viszont az elektronikus könyvek olvasását lehetővé tevő készülék gyártása sem tartozik a környezetbarát eljárások közé, így ez az érvelés nem állja meg teljes mértékben a helyét.

A könyvek ezzel szemben kiváló ajándéknak is tekinthetőek, ami szintén a nyomtatott irodalom javára írható. Egy elektronikus könyvet nem ajándékozhatunk el, mivel az nem egy kézzel fogható dolog. Nem lehet szépen becsomagolni, nem lehet átadni. A könyvek örök értékként szolgálnak. Nem veszítenek az értékükből, sőt, idővel még többet érnek, főleg ha valami ritka darab található a birtokunkban.

Azonban a könyv ajándékozásánál is jó, ha valamilyen szinten ismerjük az illetőt, ismerjük az érdeklődési körét és a stílusát, ezáltal könnyebben választhatunk megfelelő könyvet a számára. A könyv ugyanakkor azért is jó ajándék, mert nemtől és kortól függetlenül, bárkinek találhatunk megfelelő olvasmányt. Már az egészen pici gyerkőcök is örülnek egy szép, színes képekkel teli könyvnek. A nagyobbakat már meséskönyvekkel is meglephetjük, még ha nem is tudnak olvasni, hiszen majd a szülők, nagyszülők vagy a testvérek felolvassák azokat.

Az iskolába készülő gyermekeknek már nemcsak kellemes, hanem hasznos is lehet egy könyv, hiszen megismerkedhet a betűkkel és könnyebben megtanulhat olvasni egy olyan könyvből, ami kedvére való. A könyvek szeretetét amúgy is érdemes már kicsi korukban beleplántálni a csemetékbe, hogy majd felnőtt fejjel is értékelni tudjanak egy szép könyvet, amit ajándékba kapnak.

süti beállítások módosítása