...mert ajándékozni jó

...mert ajándékozni jó

Hogyan válasszunk ajándékot?

2015. február 24. - karola_m

Ajándékozni öröm, az tény, viszont sokszor nem is olyan könnyű feladat.

Biztos mindenki került már olyan helyzetbe, hogy közeledett egy családtagjának vagy barátjának a születésnapja, és fogalma sem volt, hogy mit vegyen neki. Ez főleg abban az esetben nehéz, ha az ünnepeltnek nincs valami különleges hobbija, vagy valami tárgy, amire nagy szüksége lenne. Előfordulhat, hogy nem ismerjük olyan jól az illetőt, nem tudjuk, hogy szabadidejében mivel foglalkozik szívesen.

Férfiak esetében az ajándékozás megoldható egy üveg jó borral a legvégső esetben, hiszen annak mindenki örül. A hölgyeknél azonban már nehezebb a dolog. A hölgyek mindig titokzatosabbak, és nehezebb kiismerni őket, hogy mire is vágynak igazán, minek örülnének. Persze ilyenkor az sem mindegy, hogy milyen alkalomból szeretnénk megajándékozni az illető hölgyet. Születésnapra, évfordulóra, vagy csak úgy szeretnénk kedveskedni neki valami szép ajándékkal.

Gyakran hallhatjuk, hogy nem az a lényeg, hogy mit kapunk, hanem hogy kitől kapjuk, és hogy nem az ajándék értéke számít, hanem a gesztus. Ez valamennyire igaz is, de azért nem teljes mértékben. Mert gondoljunk csak bele, ha egy hölgy ismerősünknek vennénk öngyújtót, amelyikbe bele is gravíroztatunk valami személyeset, még nem biztos, hogy örülni fog neki. Főleg ha nem is dohányzik. Ezért az ajándékválasztásnál érdemes körültekintően eljárni.ajandek1.jpg

Esetleg érdemes előtte kicsit puhatolózni, hogy mire lenne szüksége az illetőnek, mire vágyik igazán. Jó taktika lehet egy közös plázázás, ahol figyeljük a reakciót a különböző ajándék üzletekben. Megjegyezzük, hogy milyen típusú tárgyakat nézeget meg jobban.

Néha azonban tényleg nem az ajándék értéke számít, hanem a gesztus, és az, hogy amit kapunk az valami személyes legyen, és emlékeztessen mindig arra, akitől kaptuk. Ilyen esetekben nagyon jó ajándék lehet valami általunk készített tárgy. Legyen az akár valami használati tárgy, akár egy dísztárgy, vagy egy kézzel készített ékszer, esetleg egy szép rajzolt képeslap.

A lényeg, hogy szeretettel adjuk. Ahhoz, hogy személyesen készítsünk ajándékot, viszont szükséges egy kis kreativitás és némi kézügyesség is. Ha viszont ezekkel nem rendelkezünk, akkor készíttethetünk is valami személyes ajándékot.

Szerencsére ma már szinte bármilyen használati tárgyat személyessé tehetünk a gravíroztatással, vagy azzal, hogy egy közös fényképet nyomtattatunk rá.

De, ha ezek sem felelnek meg, akkor még mindig ott van az örök kedvenc, a könyv. Egy szép könyvnek mindenki örül, kitűnő ajándék lehet bárki számára.

süti beállítások módosítása